To Southfields Station είναι ο σταθμός του UnderGround που αποβιβάζονται οι επισκέπτες του τουρνουά. Πάντα ντυμένος στα χρώματα του Wimbledon προδιαθέτει ευχάριστα τον επισκέπτη. Είναι η πρώτη γεύση για το τι προσφέρει στους θεατές του το Wimbledon.
Το σπίτι που μένω τα τελευταία χρόνια απέχει μόλις 7 λεπτά με τα πόδια από το All England Lawn Tennis & Croquet Club (όπως είναι η πλήρης ονομασία του club που φιλοξενεί το Wimbledon Championships) και λιγότερο από 5 λεπτά από το Southfields station. Φθάνοντας στο σπίτι και ανεβαίνοντας στο δωμάτιο, είδα από το μπαλκόνι 3 αλεπούδες να περιφέρονται ανέμελα στην αυλή λες και ήταν οικόσιτα σκυλιά!!!
Το Wimbledon όταν κάνει ανακαίνιση προσέχει να τηρήσει επακριβώς το παραδοσιακό του στυλ. Πλήρως ανακαινισμένοι χώροι εντευκτηρίων, αποδυτηρίων, baby sitting room για τα παιδιών των αθλητών αλλά και του δικού μας stringing room που μετά από δεκαετίες φιλοξενείται πλέον σε έναν άριστα διαμορφωμένο χώρο ντυμένο εξωτερικά με ξύλο!
Η είσοδος του Aorangi Park καλαίσθητα διακοσμημένη υποδέχεται τους αστέρες του παγκοσμίου τένις και τους προπονητές τους.
Όταν παρατηρήσεις με τι ασχολούνται οι Βρετανοί στις προετοιμασίες τους για το “most prestigious tennis tournament in the world” είναι βέβαιο ότι δεν θα έχεις δει όμοια προετοιμασία σε καμία άλλη αθλητική διοργάνωση. Πραγματικά μένεις άφωνος βλέποντας την εμμονή τους για το τέλειο ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια!
Υπάρχουν τα Grand Slams και υπάρχει και το WIMBLEDON !
Να σας συστήσουμε τον Rufus the Hawk. Σημαντικό μέλος της ομάδας του Wimbledon είναι το γεράκι που επιτηρεί τους χώρους, τρομάζοντας τα πουλιά!
Το τεράστιο grip του Ivo Karlovic είναι 5-3/8 της ίντσας. Ο Ivo μας έδινε 3 ρακέτες πριν το match με υβρίδιο φυσικού εντέρου
Οι λαβές τύπου baseball των ρακετών του Richard Gasquet ήταν το ίδιο εντυπωσιακές με το παιχνίδι του. Θυμίζουν τις λαβές του Yevgeny Kafelnikov έκεινες όμως είχαν “χτιστεί” ακόμα μεγαλύτερες και μάλιστα έκκεντρα εξέχοντας από τη μια πλευρά πολύ περισσότερο!
Ξύλο και γραφίτης. Το υλικό του χθες εναρμονισμένο με το υλικό του σήμερα στις ρακέτες του Henri Leconte!
Τα on-court emergencies όπως λέγονται είναι καθημερινά και πολύ συχνά στα μεγάλα τουρνουά. Οι παίκτες δηλαδή κατά τη διάρκεια του αγώνα δίνουν ρακέτες για πλέξιμο. Αυτό το κάνουν είτε γιατί θέλουν ακόμα μια φρεσκοπλεγμένη ρακέτα είτε γιατί κάνουν μια κίνηση τακτικής αλλάζοντας την τάση πλεξίματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως εδώ του Kevin Anderson, δύο ρακέτες έπρεπε να πλεκτούν σχεδόν σε 12 λεπτά η καθεμία διατηρώντας το επίπεδα ποιότητας που χαρακτηρίζει την ομάδα μας!
Τα πρωτεία κατέχει ο Kei Nishikori. Με 8-10 ρακέτες έτοιμες για το match ενώ έδινε ακόμα 2-3 ρακέτες κατά τη διάρκεια του. Μάλιστα στο match με τον Tsonga στο Roland Garros είχε 8 έτοιμες πριν το match και έδωσε ακόμα 10 on-court emergency ρακέτες κατά τη διάρκεια του! Σύνολο 18 ρακέτες!