Είναι καλό το εργοστασιακό πλέξιμο της ρακέτας;

Putting the zing in the string
08/12/2021
Τι κάνει η ζέστη στη ρακέτα μας;
08/12/2021

Σίγουρα όχι, και δείτε το γιατί!

Είναι μια ερώτηση που απασχολεί για πολλά χρόνια τους club players. Οι εταιρίες προσφέρουν τις περισσότερες φορές τις ρακέτες τους «εργοστασιακά» πλεγμένες (factory strung) κάνοντάς τες, από οικονομικής πλευράς, σίγουρα πιο ελκυστικές στους καταναλωτές.

Πόσο καλό όμως είναι αυτό το πλέξιμο, ακόμα και με τις πιο ακριβές χορδές;

Για πολλούς όπως και για εμάς στο εργαστήριό www.racketspecialist.com είναι μια ρητορική ερώτηση. Τόσο σε εργαστηριακά τεστ που κάναμε όσο και σε on-court δοκιμές, αποδεικνύεται ότι το πλέξιμο που γίνεται στο εργοστάσιο είναι εκτός προδιαγραφών και χωρίς ενδεδειγμένες μεθόδους. Η απόδοση του σκελετού πέφτει κατακόρυφα και μαζί και ο ενθουσιασμός σας για την καινούργια σας ακριβοπληρωμένη ρακέτα. Κάποιες φορές μάλιστα έχει παρατηρηθεί ακόμα και αλλοίωση της γεωμετρίας του σκελετού.

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι σχετικά εύκολο να απαντηθεί:

Για τα εργοστάσια κατασκευής ρακετών στην Κίνα, οι εταιρίες τενιστικού εξοπλισμού αποτελούν απλά το πελατολόγιο τους. Πολλές εκατοντάδες ρακετών για παράδοση σε διαφορετικούς πελάτες με σφικτά χρονοδιαγράμματα, δεν επιτρέπουν εμμονή στη λεπτομέρεια, κάτι που οι εταιρίες δικαιολογούν ως επιτρεπτό tolerance χαρακτηριστικών.

Κινέζοι εργάτες με πενιχρούς μισθούς ετοιμάζουν τη ρακέτα που θα φθάσει στα χέρια σας με ένα τρόπο που σε τίποτα δεν θυμίζει τα εντυπωσιακά διαφημιστικά trailers των εταιριών. Ένα από αυτά τα στάδια είναι η τοποθέτηση χορδών, το πλέξιμο της ρακέτας, όπως λέγεται στην καθομιλουμένη.

Συγκρίνετε τώρα με τη διαδικασία πλεξίματος στο Wimbledon και τα συμπεράσματα δικά σας.

Σας προτείνουμε

Διαβάσατε όλα τα reviews, ψάξατε, ξοδέψατε μια περιουσία για τη ρακέτα σας. Μην ξεχνάτε όμως ότι οι χορδές και το πλέξιμο αποτελούν τη μηχανή της και είναι αυτές που θα της δώσουν ζωή. Δώστε της αυτό που της αξίζει και τερματίστε την απόδοσή της! Για να πλέξετε και εσείς τη ρακέτα σας στο εργαστήριό μας, δεν έχετε παρά να επκοινωνήσετε μαζί μας. Αφήστε τα υπόλοιπα πάνω μας!

en_US